Zazza

Zazza

Född runt julen 1995 och gick bort tidigt våren 2011 pga tumör i magen.

Zazza intog vårt hus strax efter att vi hade avlivat Sotis, vi skulle inte skaffa någon ny katt var det bestämt då det var mycket skriverier om allergier pga husdjur i tidningarna i den vevan. En kompis till Svante kommer och hälsar på och med i bilen är hans syster som har med sin kattfamilj (mamma katt + 4 ungar) i bilen ch de frågar om vi inte ska titta på en unge i varje fall... Vi säger ok, kattungar är ju söta och Cicci som var nästan 3 år kunde ju få se kattungarna i varje fall. Vad händer, jo ur buren spatserar en kattunge ut, rakt in i vår hall som är rätt djup och bara intar huset, resten av kattungarna + mamman stannar i buren trots att den är öppen. Som ni säkert förstår så "måste" vi ju bara köpa den katten och på den vägen blev det.

Zazza var en fantastisk katt som hade järnkoll på våra barn när de var ute och lekte men som även var en riktig utbrytarkung. Vi fick sätta barnspärr på fönsterhandtaget för att hon inte skulle öppna det tex. Zazza lyckades även hitta en beundrare innan vi hade fattat att hon löpte varför hon fick en kull som förhållandevis ung katt :-| men det blev bara en kull.... 

Kullen bestod av Busan (en kopia av mamma), Sotis (en högbent svart kille) samt Missan (långhårig kortbent svart tjej), dvs tre klart olika men mycket charmiga katter. Sotis behöll vi, Missan tog min bror och Busan köptes av en bekant.